Olst-Wijhe – Ons team

Nummer 1:
Michel Vierwind

Alleen ga je snel, samen kom je verder’

Sinds 2013 woon ik met veel plezier in de gemeente Olst-Wijhe. Ik woon samen met mijn vriendin en twee ‘bonus’ kinderen en ik heb nog een uitwonende zoon.

Sport en gezondheid loopt als een rode draad door mijn leven. Sinds 2015 ben ik werkzaam in de sportsector. In de loop der jaren is er een transitie gaande richting gezonde leefstijl, waarbij sport en zorg steeds meer hand-in-hand gaan. Vanuit mijn functie als projectleider Sportdorpen Olst-Wijhe heb ik ondervonden welke uitdagingen en kansen er binnen onze gemeente liggen en waar in de toekomst veel meer aandacht aan besteed dient te worden.

Ik wil me met de PARTIJvdSPORT graag inzetten om de inwoners van de gemeente Olst-Wijhe fysiek en mentaal fitter en gezonder te laten leven. Daarnaast zijn het verenigingsleven, milieu, wonen, veiligheid, cultuur, onderwijs en de vergrijzing onderwerpen die van belang zijn om nieuw beleid voor te schrijven.

‘Alleen ga je snel, samen kom je verder’, is mijn motto. Waarbij luisteren naar de inwoners en samenwerken met allerlei sectoren de sleutel tot succes is.

Nummer 2:
Margot Lammers-Gerritsen

‘Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte’

Sinds 2005 woon ik met veel plezier in Welsum. Ik ben getrouwd en we hebben twee kinderen. Vanaf het moment dat ik ‘het roer omgegooid heb’ wat mijn leefstijl betreft, is er heel wat veranderd: Meer bewegen, sporten, vaker kiezen voor gezonde voeding en meer balans in het leven brengen. Ik ben gaan waarderen wat het voor je kan betekenen om lichamelijk en vooral ook geestelijk fitter te zijn. Dat wil toch iedereen!

Voor de inwoners van de gemeente Olst-Wijhe wil ik me inzetten om een gezonde leefstijl, mentale en lichamelijke vitaliteit voor jong en oud mogelijk te maken en te behouden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan meer samenwerking tussen sportverenigingen en (sociale) zorgverleners, voorlichting over wat gezonde keuzes zijn en bij beleidskeuzes nadrukkelijk het effect daarvan op de algemene gezondheid en welzijn mee laten tellen.

PartijvdSport gemeente Olst-Wijhe neemt het belang van sport, bewegen, een gezonde leefstijl en een gezonde samenleving voor alle inwoners van Olst-Wijhe als uitgangspunt.

Nummer 3:
Anne Marie van Duivenboden

‘Een gezond, fit en vitaal Olst-Wijhe’

In het dagelijks leven ben ik ondernemer van een preventiecentrum. Daarnaast ben ik getrouwd en vormen wij een samengesteld gezin. Met veel plezier begeleid ik mensen die hun kwaliteit van leven willen verbeteren en daar krijg ik ook veel energie voor terug. Laten we met z’n allen ervoor zorgen dat gezondheid, fitheid en vitaliteit hoger op de agenda komen te staan, zodat de volgende generatie dit kan gaan oppakken en wij het stokje kunnen overdragen.

Ambassadeur:
Xena Wimmenhoeve

Xena Wimmenhoeve is oud-inwoonster van Wijhe en heeft tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo in 2021 een gouden medaille gewonnen met het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Ze werd voor die prestatie begin 2022 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.