Partij

Onze mensen

Maurice Ambaum
Voorzitter

Eigenaar van marketingcommunicatiebureau Ambaum BrandMakers en voormalig sportjournalist.

In mijn jeugd ben ik ’s zondags ‘opgegroeid’ op de bank in de dugout naast mijn vader, die trainer was van amateurvoetbalverenigingen. Later heb ik zelf vele facetten van sport beleefd en ervaren welke toegevoegde en inspirerende waarde sport heeft voor mensen. Als professional help ik organisaties en bedrijven met marketingcommunicatievraagstukken en campagnes op het snijvlak van sport, bewegen, leefstijl en vitaliteit. 

Ronald Wouters
Penningmeester en
portefeuille landelijke politiek

Directeur-bestuurder van NL Actief, branchevereniging van erkende sport- en beweegbedrijven in Nederland. De branche telt ruim 4000 aanbieders en 4 miljoen aangesloten consumenten, en is de grootste werkgever in sport in Nederland.

“Van jongs af aan speelt sport een centrale rol in mijn leven en nog dagelijks geniet ik ervan om, ook professioneel, met sport bezig te zijn. In al de jaren dat ik werkzaam ben in de sportsector en met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan, wil ik mensen blijven inspireren hun levensstijl te veranderen en ze plezier te laten beleven aan sport- en beweegactiviteiten. Uit eigen ervaring weet ik wat sport en bewegen met je doet. Nog mooier is het om dat te mogen uitdragen. ‘Move to be fit’.”

Michel Vierwind
Secretaris en
portefeuille lokale politiek

Fractievoorzitter PartijvdSport Olst-Wijhe en werkzaam als Specialist integraal lokaal beleid bij Kenniscentrum Sport & Bewegen. Tevens bestuurder van Stichting Cadans van waaruit wij deelnemers begeleiden die middels de GLI werken aan een gezond gewicht.

“Als kind was ik altijd erg druk, waardoor ik op de basisschool meer op de gang stond dan in de klas. Destijds was je ‘gewoon’ een druk kind en moest ik mijn energie maar kwijt in sport. Dat heb ik dan ook veel gedaan, twee sporten tegelijk was mij niet vreemd zoals korfbal en volleybal. Ik was 7 dagen per week bezig met sport, waardoor ik daadwerkelijk mijn energie kwijt kon. Dat heeft als een rode draad door mijn leven gelopen. Tegenwoordig beschouw ik sport niet meer sec als doel, maar meer als middel waarbij ook een gezonde leefstijl een steeds belangrijkere rol gaat spelen bij de algemene gezondheid. In maart 2022 ben ik tijdens de gemeenteraadsverkiezingen gekozen om als raadslid plaats te nemen in de gemeenteraad. Vanuit het democratisch hart werken aan gezonde(re) inwoners.”